It Takes a Villa

written by:
photos by:
January 19, 2009
Originally published in Green Goes Mainstream
Read Full Article
  • 
  The hydroponic rooftop garden grows out of volcanic stones. The home is conceived as a giant C-shaped spiral.
    The hydroponic rooftop garden grows out of volcanic stones. The home is conceived as a giant C-shaped spiral.
  • 
  The concrete volumes of the upper and lower floors are independent to allow expansion and compression.
    The concrete volumes of the upper and lower floors are independent to allow expansion and compression.
  • 
  The rear of the Villa Bio features an almost 50-foot-wide expanse of glass.The pool (now just a large gravel pit) echoes the panoramic window’s exact shape. The custom kitchen features a Silestone counter.
    The rear of the Villa Bio features an almost 50-foot-wide expanse of glass.The pool (now just a large gravel pit) echoes the panoramic window’s exact shape. The custom kitchen features a Silestone counter.
  • 
  Owner Carles Fontecha waters his rooftop garden.
    Owner Carles Fontecha waters his rooftop garden.
  • 
  On the living room ceiling a Sivra fixture by iGuzzini modulates its output based on the amount of available daylight. The sofa is Wall by Piero Lissoni for Living Divani.
    On the living room ceiling a Sivra fixture by iGuzzini modulates its output based on the amount of available daylight. The sofa is Wall by Piero Lissoni for Living Divani.
  • 
  Giovanna de Uzin Fontecha relaxes in the master bedroom on a Leaf chaise by Claesson-Koivisto-Rune for Living Divani.
    Giovanna de Uzin Fontecha relaxes in the master bedroom on a Leaf chaise by Claesson-Koivisto-Rune for Living Divani.
  • 
  Patterns for the tinted glass blocks were created digitally by Cloud9. The home’s ramplike form required only five steps to link the level platform of the dining room with the living area.
    Patterns for the tinted glass blocks were created digitally by Cloud9. The home’s ramplike form required only five steps to link the level platform of the dining room with the living area.
  • 
  A CNC-cut formwork was used to create the wavy pattern in the home’s concrete outer walls.
    A CNC-cut formwork was used to create the wavy pattern in the home’s concrete outer walls.
  • 
  Cloud9’s Manel Soler Caralps, who completed the home’s interior design, created the tile pattern in the shower.
    Cloud9’s Manel Soler Caralps, who completed the home’s interior design, created the tile pattern in the shower.
  • 
  Due to the lot’s small size, Cloud9 placed the garage beneath the house.
    Due to the lot’s small size, Cloud9 placed the garage beneath the house.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...