Garage Brand

written by:
photos by:
January 18, 2009
Originally published in Born Again!
Read Full Article
  • 
  Before its recent renovation and restoration, Kim Colin and Sam Hecht’s home in London’s Primrose Hill neighborhood served time as a mechanic’s garage.
    Before its recent renovation and restoration, Kim Colin and Sam Hecht’s home in London’s Primrose Hill neighborhood served time as a mechanic’s garage.
  • 
  “You can stand in one space and reach everything,” explains Colin of the precise kitchen layout with its custom-made stainless steel countertop, cantilevered cupboards, and integrated cooktop and oven. The cupboards’ shallow shelves were specially made to take up minimal space and to fit Muji storage jars.
    “You can stand in one space and reach everything,” explains Colin of the precise kitchen layout with its custom-made stainless steel countertop, cantilevered cupboards, and integrated cooktop and oven. The cupboards’ shallow shelves were specially made to take up minimal space and to fit Muji storage jars.
  • 
  The kitchen spills out into the living room, where the focus is on a Saarinen Tulip table, Eames fiberglass shell chairs, and lamps by Achille Castiglioni.
    The kitchen spills out into the living room, where the focus is on a Saarinen Tulip table, Eames fiberglass shell chairs, and lamps by Achille Castiglioni.
  • 
  Colin and Hecht run Industrial Facility from a small studio on London’s Old Street. There, projects in development are laid out with surgical precision.
    Colin and Hecht run Industrial Facility from a small studio on London’s Old Street. There, projects in development are laid out with surgical precision.
  • 
  The boys’ bedroom is compact while providing room for sleep as well as study.
    The boys’ bedroom is compact while providing room for sleep as well as study.
  • 
  Taking care to design a flexible children's space, Colin and Hecht (pictured with son Josh) added a wall of floor-to-ceiling white-spray-painted cupboards that conceal a computer desk, shelves piled high with neatly stacked books and magazines, a music system, and tubs of children’s toys.
    Taking care to design a flexible children's space, Colin and Hecht (pictured with son Josh) added a wall of floor-to-ceiling white-spray-painted cupboards that conceal a computer desk, shelves piled high with neatly stacked books and magazines, a music system, and tubs of children’s toys.
  • 
  An original parquetry floor is found in the office.
    An original parquetry floor is found in the office.
  • 
  Original elements such as the curved glass windows, added in the 1930s, remain, as does the original parquet floor.
    Original elements such as the curved glass windows, added in the 1930s, remain, as does the original parquet floor.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...