Country Bunker

written by:
photos by:
March 29, 2013
Originally published in Indoor Outdoor
as
Living Edge
Read Full Article
  • 
  Edgeland House, built on a cliff-top lot in Austin by architect Thomas Bercy for lawyer and writer Chris Brown, is topped by a living roof to help it blend into the landscape. The concrete, steel, and glass house is divided into two distinct public and private halves.
    Edgeland House, built on a cliff-top lot in Austin by architect Thomas Bercy for lawyer and writer Chris Brown, is topped by a living roof to help it blend into the landscape. The concrete, steel, and glass house is divided into two distinct public and private halves.
  • 
  The land is adjacent to the Colorado River, along which Brown and his girlfriend, Agustina Rodriguez, walk their dogs.
    The land is adjacent to the Colorado River, along which Brown and his girlfriend, Agustina Rodriguez, walk their dogs.
  • 
  Rodriguez, a designer and architect who runs the studio Agi Miagi, created the pendant lamp and terrariums in the dining area. The space is open to the living area, where Brown’s son, Hugo, sits on a Living Divani sofa. The countertop-table is by Bercy Chen Studio.
    Rodriguez, a designer and architect who runs the studio Agi Miagi, created the pendant lamp and terrariums in the dining area. The space is open to the living area, where Brown’s son, Hugo, sits on a Living Divani sofa. The countertop-table is by Bercy Chen Studio.
  • 
  Ryan Anderson of RAD Furniture designed the stools as well as the table and benches on the pool deck.
    Ryan Anderson of RAD Furniture designed the stools as well as the table and benches on the pool deck.
  • 
  Brown and his dog Katsu head to the river; the path was once a dumping ground on top of a long-defunct underground oil pipeline. The land required a complicated excavation process, offering an opportunity for Bercy to partially bury the house. The green roof was conceptualized by John Hart Asher of the Ecosystem Design Group at the Lady Bird Johnson Wildflower Center in Austin.
    Brown and his dog Katsu head to the river; the path was once a dumping ground on top of a long-defunct underground oil pipeline. The land required a complicated excavation process, offering an opportunity for Bercy to partially bury the house. The green roof was conceptualized by John Hart Asher of the Ecosystem Design Group at the Lady Bird Johnson Wildflower Center in Austin.
  • 
  Like the pavilion holding the public spaces, the structure containing the bedrooms is clad in glass on the interior sides facing the courtyard, allowing a constant connection to the outside. Rodriguez (with dog Lupe) designed the steel stairs leading from the mezzanine-level home office to the master bedroom below. The stairs were fabricated by Austin-based Steel House MFG.
    Like the pavilion holding the public spaces, the structure containing the bedrooms is clad in glass on the interior sides facing the courtyard, allowing a constant connection to the outside. Rodriguez (with dog Lupe) designed the steel stairs leading from the mezzanine-level home office to the master bedroom below. The stairs were fabricated by Austin-based Steel House MFG.
  • 
  Native grasses spill forth from the green roof toward a stairway leading to the main level.
    Native grasses spill forth from the green roof toward a stairway leading to the main level.
  • 
  A Jens Risom side chair centers the living room, which looks across the courtyard to the bedroom pavilion.
    A Jens Risom side chair centers the living room, which looks across the courtyard to the bedroom pavilion.
  • 
  The floor plan reflects the way in which the design's angles interact with the site.
    The floor plan reflects the way in which the design's angles interact with the site.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...