Contemporary Modern in a Mid-Century Mecca

written by:
May 1, 2013
Read Full Article
  • 
    The back of the house takes center stage with wide-reaching windows opening to the desert and mountains at its feet. Photo by: Justin Keena.  

     

    The back of the house takes center stage with wide-reaching windows opening to the desert and mountains at its feet. Photo by: Justin Keena.  

  • 
    The home’s exteriors wrap around the side, offering additional opportunities to bask in the picturesque surroundings. Photo by: Justin Keena.  

     

    The home’s exteriors wrap around the side, offering additional opportunities to bask in the picturesque surroundings. Photo by: Justin Keena.  

  • 
    With an outdoor area like this, the Linksy-Thomas household was an obvious choice to host Dwell dinners during Modernism Week. Photo by: Justin Keena. 

     

    With an outdoor area like this, the Linksy-Thomas household was an obvious choice to host Dwell dinners during Modernism Week. Photo by: Justin Keena. 

  • 
    While the exterior of the house remains open, its placement allows for solitude. The homeowners relish both the panoramic views and sense of privacy their home offers. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

     

    While the exterior of the house remains open, its placement allows for solitude. The homeowners relish both the panoramic views and sense of privacy their home offers. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

  • 
    The exposed CMU walls provide visual interest throughout the home. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

     

    The exposed CMU walls provide visual interest throughout the home. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

  • 
    The views take center stage and are seen immediately upon entering the home. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

     

    The views take center stage and are seen immediately upon entering the home. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

  • 
    The main body of the house was pushed four feet below ground to take advantage of year-round thermal properties of the earth. Clerestory glass seen overhead in the kitchen allows additional light to enter the home without contributing excessive heat. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

     

    The main body of the house was pushed four feet below ground to take advantage of year-round thermal properties of the earth. Clerestory glass seen overhead in the kitchen allows additional light to enter the home without contributing excessive heat. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

  • 
    An open floor plan takes advantage of widespread views. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

     

    An open floor plan takes advantage of widespread views. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber.

  • 
    The master suite opens into the outdoors. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber. 

     

    The master suite opens into the outdoors. Photo by: NuVue Interactive/Lance Gerber. 

Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...