Academy Rewards

written by:
December 23, 2010

A pair of photographers employed a pair of architects (they're all buddies) to transform an aging schoolhouse into a modern marvel.

Read Full Article
  • 
  A pair of photographers employ­ed a pair of architects (they’re all buddies) to transform an aging schoolhouse into a modern marvel.
    A pair of photographers employ­ed a pair of architects (they’re all buddies) to transform an aging schoolhouse into a modern marvel.
  • 
  A view of the stretching Carrara marble countertop.
    A view of the stretching Carrara marble countertop.
  • 
  To add to the feeling of spaciousness, bookcases are set back on the upstairs landing.
    To add to the feeling of spaciousness, bookcases are set back on the upstairs landing.
  • 
  The bedroom opens directly into the master bathroom to complete the open feel.
    The bedroom opens directly into the master bathroom to complete the open feel.
  • 
  The living-dining room replete with a Wells sofa from Room and Board, occupies what was formerly a classroom.
    The living-dining room replete with a Wells sofa from Room and Board, occupies what was formerly a classroom.
  • 
  To accommodate his passion for cooking, Renaldi insisted on the long Carrara marble countertop, a niche for cookware, and ultra-contemporary appliances.
    To accommodate his passion for cooking, Renaldi insisted on the long Carrara marble countertop, a niche for cookware, and ultra-contemporary appliances.
  • 
  Renaldi's niche for cookware
    Renaldi's niche for cookware
  • 
  With its porches and rows of windows, the still-legible schoolhouse 
is unwaveringly 19th century.
    With its porches and rows of windows, the still-legible schoolhouse is unwaveringly 19th century.
  • 
  Andrew Magnes’s hanging screen composed of aluminum circles and lines, cut with a CNC water jet, separates the entry from the staircase and rear kitchen area.
    Andrew Magnes’s hanging screen composed of aluminum circles and lines, cut with a CNC water jet, separates the entry from the staircase and rear kitchen area.
  • 
  Another view Magnes's aluminum screen divider.
    Another view Magnes's aluminum screen divider.
  • 
  Combining old and new, Renaldi and Boyd placed the 
latter’s family piano and a painted metal Jean Prouvé bench in 
the entryway, each a fine counterpoint to the filigree of Magnes’s screen.
    Combining old and new, Renaldi and Boyd placed the latter’s family piano and a painted metal Jean Prouvé bench in the entryway, each a fine counterpoint to the filigree of Magnes’s screen.

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...