Advertising
Advertising

You are here

Sands Castle

Read Article

Jeff and Larissa Sand cut their commute down to a few flights of stairs when they moved their industrial design studio, architecture office, and metalwork shop into the first two floors of their home in San Francisco.

  • 
  The first floor houses a machine shop--where prototypes for LED lighting and folding glass facades are fabricated for Larissa's architecture office, housed on the second floor along with Jeff's industrial design studio. The third story is the couple's and their seven-year-old daughter's living space, making for an ideal commute.  Photo by: Justin FantlCourtesy of: justin fantl photography
    The first floor houses a machine shop--where prototypes for LED lighting and folding glass facades are fabricated for Larissa's architecture office, housed on the second floor along with Jeff's industrial design studio. The third story is the couple's and their seven-year-old daughter's living space, making for an ideal commute.

    Photo by: Justin Fantl

    Courtesy of: justin fantl photography

  • 
  The 1940s-era building was scheduled for demolition before the Sands purchased it in the early aughts and transformed it into their workshop, offices, and home. The space was nearly in ruins when the couple bought it and they used recycled or salvaged materials wherever possible in the renovation and even fabricated the metal work in the first-floor shop.  Photo by: Justin FantlCourtesy of: justin fantl photography
    The 1940s-era building was scheduled for demolition before the Sands purchased it in the early aughts and transformed it into their workshop, offices, and home. The space was nearly in ruins when the couple bought it and they used recycled or salvaged materials wherever possible in the renovation and even fabricated the metal work in the first-floor shop.

    Photo by: Justin Fantl

    Courtesy of: justin fantl photography

  • 
  On the second floor, Larissa's office space looks over the workshop via a 20-foot-tall glass-enclosed shaft that lets lights in and accommodates behemoth projects.  Photo by: Justin FantlCourtesy of: justin fantl photography
    On the second floor, Larissa's office space looks over the workshop via a 20-foot-tall glass-enclosed shaft that lets lights in and accommodates behemoth projects.

    Photo by: Justin Fantl

    Courtesy of: justin fantl photography

  • 
  Upstairs, the Sands' home feels a world away from the offices and metal shop below. But even downstairs, Larissa says, it's not the whines of the grinders and machine tools that are the loudest but the volume of the radio.  Photo by: Justin FantlCourtesy of: justin fantl photography
    Upstairs, the Sands' home feels a world away from the offices and metal shop below. But even downstairs, Larissa says, it's not the whines of the grinders and machine tools that are the loudest but the volume of the radio.

    Photo by: Justin Fantl

    Courtesy of: justin fantl photography

  • 
  The open plan, high ceilings, and white walls all amplify the light that streams into the living room, accented with a Barcelona Couch by Mies van der Rohe for Knoll and two Blythe Pony Cube ottomans by Gus Design.  Photo by: Justin FantlCourtesy of: justin fantl photography
    The open plan, high ceilings, and white walls all amplify the light that streams into the living room, accented with a Barcelona Couch by Mies van der Rohe for Knoll and two Blythe Pony Cube ottomans by Gus Design.

    Photo by: Justin Fantl

    Courtesy of: justin fantl photography

  • 
  A long hallway from the living room separates the public and private sections of the home and extends the distance between the living quarters and work spaces.  Photo by: Justin FantlCourtesy of: justin fantl photography
    A long hallway from the living room separates the public and private sections of the home and extends the distance between the living quarters and work spaces.

    Photo by: Justin Fantl

    Courtesy of: justin fantl photography

  • 
  The hallway terminates in the bathroom, flooded in natural light.  Photo by: Justin FantlCourtesy of: justin fantl photography
    The hallway terminates in the bathroom, flooded in natural light.

    Photo by: Justin Fantl

    Courtesy of: justin fantl photography

@current / @total

More

Add comment

Log in or register to post comments
Advertising