Dwell Los Angeles Home Tours Day #1 Preview: West Side

written by:
May 22, 2013
Read Full Article
  • 
  Bruce Bolander’s design for the Gould residence includes floor-to-ceiling glass on the ocean side.
    Bruce Bolander’s design for the Gould residence includes floor-to-ceiling glass on the ocean side.
  • 
  The master bedroom of the Gould Residence includes a custom bed by the architect, a white oak wall, and a pole sconce by Orange.
    The master bedroom of the Gould Residence includes a custom bed by the architect, a white oak wall, and a pole sconce by Orange.
  • 
  Known for his colorful kitchens, Bolander brought to the Gould Residence gray laminated cabinets, a kelly-green powder-coated-aluminum shelf, and Alvar Aalto barstools. Photo courtesy of Mike Schwartz.
    Known for his colorful kitchens, Bolander brought to the Gould Residence gray laminated cabinets, a kelly-green powder-coated-aluminum shelf, and Alvar Aalto barstools. Photo courtesy of Mike Schwartz.
  • 
  The elemental quality and gridded composition of resident Diana Wong’s art is reflected in the curtain wall of the front façade of the Wong Residence and Studio by Paul Murdoch Architects.
    The elemental quality and gridded composition of resident Diana Wong’s art is reflected in the curtain wall of the front façade of the Wong Residence and Studio by Paul Murdoch Architects.
  • 
  To support the artist’s activity, customized features in the studio of the Wong Residence include large sliding panels for storing paintings and a mixing counter with a sink, brush rack, and shelves for paint storage.
    To support the artist’s activity, customized features in the studio of the Wong Residence include large sliding panels for storing paintings and a mixing counter with a sink, brush rack, and shelves for paint storage.
  • 
  The living room walls completely retract to connect the home with the outside.
    The living room walls completely retract to connect the home with the outside.
  • 
  The Mazess House first “addition”—considered such for the retention of a portion of the original 1919 home’s footprint—was incorporated in 1996 by AIA Award–winning Michael W. Folonis.
    The Mazess House first “addition”—considered such for the retention of a portion of the original 1919 home’s footprint—was incorporated in 1996 by AIA Award–winning Michael W. Folonis.
  • 
  A studio and recording space was added to the Mazess House in 2004.
    A studio and recording space was added to the Mazess House in 2004.
  • 
  Perched atop a hill in Santa Monica, the Mazess House is filled with natural light.
    Perched atop a hill in Santa Monica, the Mazess House is filled with natural light.
  • 
  The bones of the original 1940s Garten & Reid Residence are intact; architect Molly Reid played off the 1969 addition with late-mid-century references.
    The bones of the original 1940s Garten & Reid Residence are intact; architect Molly Reid played off the 1969 addition with late-mid-century references.
  • 
  Garten’s husband, sculptor Cliff Reid, envisioned the vibrant wood wall separating the living room and kitchen.
    Garten’s husband, sculptor Cliff Reid, envisioned the vibrant wood wall separating the living room and kitchen.
  • 
  The art studio at the Garten & Reid Residence is located across the rear yard, and acts as a contemporary counterpoint to the house’s midcentury leanings.
    The art studio at the Garten & Reid Residence is located across the rear yard, and acts as a contemporary counterpoint to the house’s midcentury leanings.
  • 
  As in other homes by Sebastian Mariscal, such as the Wabi House in San Diego, a series of light and shadows interact against the facade of Dwell Home Venice.
    As in other homes by Sebastian Mariscal, such as the Wabi House in San Diego, a series of light and shadows interact against the facade of Dwell Home Venice.
  • 
  A bridge from the bedrooms to the entertainment areas of Dwell Home Venice traverses the rear yard.
    A bridge from the bedrooms to the entertainment areas of Dwell Home Venice traverses the rear yard.
  • 
  The striking black-cedar finish surrounds the bedroom courtyard of Dwell Home Venice.
    The striking black-cedar finish surrounds the bedroom courtyard of Dwell Home Venice.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...