Advertising
Advertising

You are here

Lands End Lookout

Locals headed for a trek on the Lands End trail are stumbling upon the newest marvel within Golden Gate National Park while Bay Area architects and conservationists have eagerly anticipated its recent opening. The Lands End Lookout and visitor’s center, perched 100 feet above the ruins of the historic Sutro baths, is drawing in spectators seeking to see the natural setting from a fresh and modernist perspective.

Nestled along the shoreline and offering a panoramic, 30-mile vantage of the rugged coastline, the building by Phoebe Schenker of the green design firm EHDD melds the best of low slung modernism with highbrow reductionism.

Flawlessly cool and understated, the wood trim and mid-century inspired fixtures, floor to ceiling glass, and pale gray concrete walls achieve a sublime solution to the natural revitalization and enhancement of Lands End—an ongoing effort by benefactors working along with the Park Conservancy. Careful attention has been paid to blending in with the use of materials, which should age gracefully and complement with the restored landscape.

Categories:

dwell.com is your online home in the modern world. Join us as we follow our team around the globe on Twitter, Facebook, and Pinterest. Want more? Never miss another word of Dwell with our free iTunes app.

Advertising