A Platform for Living

Setsumasa and Mami Kobayashi’s weekend retreat, two and a half hours northwest of Tokyo, is “an arresting concept,” photographer Dean Kaufman says, who documented the singular refuge in the Chichibu mountain range. “It’s finely balanced between rustic camping and feeling like the Farnsworth House.”

Project 
Kobayashi Residence

Designed by Shin Ohori of General Design Co., the structure—Setsumasa bristles at the word “house,” since his desire was for something that “was not a residence”—and its wooded surroundings serve as a testing ground for the Kobayashis, who design outdoor clothing and gear (as well as many other products) for their company, .......Research. The shelter is constructed from locally harvested larch wood and removable fiberplastic walls and is crowned with two yellow dome tents used as year-round bedrooms.

Still, this is no primitive lean-to. There’s electricity, hot water, and a kitchen—not to mention iPads, Internet, and a clawfoot tub. By day, the couple trims trees and chops firewood. At night, they sit around a campfire and eat Japanese curry, listen to Phish, and balance their laptops on their knees. This is what a modern back-to-the-land effort looks like.

For more images of the project, please view the slideshow.

Originally published

Join the Discussion

Loading comments...