Advertising
Advertising

You are here

Smaller in Texas

Texas architect Jim Poteet helped Stacey Hill, who lives in a San Antonio artists’ community, wrangle an empty steel shipping container into a playhouse, a garden retreat and a guesthouse for visiting artists. The container measures a narrow and long 8 by 40 feet; Hill asked that a portion of the square footage be retained as a garden shed and the rest serve as the living space. The architect added floor-to-ceiling glass doors and windows, heating and air-conditioning, a green roof, bamboo flooring and wallcovering, a small sink and shower and a composting toilet, and placed the structure on a base made from recycled telephone poles. “The container, as we call it, is a great escape for me because the space is pure, uncluttered, wonderfully sunlit, quiet and has a great view of my garden,” says Hill. “My two young daughters love it because it’s practically an empty box ready to play, create and pretend in.”

While shopping for containers, Hill was instantly drawn to this one’s existing blue color and chose to buy it and leave it as is. Poteet added floor-to-ceiling sliding doors to allow light in, as well as a cantilevered overhang to shade a window on the left side, which houses a small garden storage area.

Check out the slideshow to see more images of the project.

 

Categories:

dwell.com is your online home in the modern world. Join us as we follow our team around the globe on Twitter, Facebook, and Pinterest. Want more? Never miss another word of Dwell with our free iTunes app.

More

Add comment

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Advertising
Close
Try Dwell Risk-Free!
Yes! Send me a RISK-FREE issue of Dwell. If I like it I'll pay only $14.95 for one year (10 issues in all).